Tuesday, August 5, 2008

Tromsø-Gaza, By-til-by

"By-til-by", vennskapsbyprosjektet Tromsø-Gaza, er på nett!
Fredag 8. august vil vi forsøke komme oss inn i Gaza for å gjennomføre kurs i filmskaping, prosjektarbeid og sirkus i samarbeid med våre partnere i Gaza. Vi skal også delta på UNRWA's Summer Games med sirkusshow i samarbeid med Klovner Uten Grenser fra Barcelona. Følg oss her!

Palestinaprosjektet på Tvibit er forankra i vennskapsbyavtalen mellom Tromsø og Gaza by fra 2001 og har som formål å:

• Engasjere unge mennesker i vennskapsarbeidet mellom Tromsø og Gaza og tenke langsiktig

• Utvikle og teste om kultur- og prosjektarbeidsmetoden kan bidra til å styrke unges muligheter for å påvirke egen situasjon og fremtiden

• Forankre utenrikspolitikken på et lokalt nivå og bidra til å utvikle unge menneskers perspektiv og Tromsø som solidaritetsby

Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Kulta og tar sikte på å bygge opp ungdom i Gazas kompetanse innen teater/sirkus, film og prosjektarbeid.

Det skal også gjennomføres utveksling mellom Tromsø og Gaza. Unge mennesker i Tromsø skal engasjeres i situasjonen for befolkningen i Gaza, mens unge i Gaza city skal få verktøy og nettverk til å kunne bidra for å gjøre noe med sin situasjon.

Prosjektet er støttet av UD, Troms Fylkeskommune og Tromsø Kommune og har en foreløpig ramme på 3 år.

Det vil bidra til å bygge opp det palestinske samfunnet nedenfra, hvor visjonen er å arbeide by til by, folk til folk, og skape varig vennskap mellom Tromsø og Gaza.

No comments: